Winterbanden

Ieder jaar ontvangen wij veel vragen over winterbanden; zijn winterbanden wel echt nodig? Mijn zomerbanden hebben toch nog genoeg profiel? Hoe zit het precies met de vierseizoenenbanden? Stuk voor stuk vragen waarbij wij u graag mee willen helpen!

Er zijn twee grote verschillen tussen winter- en- zomerbanden. Dit zit hem met name in het profiel en de samenstelling van het rubber.
Het profiel is datgene wat er aan de buitenkant te zien is. Een zomerband heeft een vrij dicht patroon, ‘grote’ stukken dicht rubber. Een winterband heeft dit niet. Deze ‘grote’ stukken rubber zijn onderverdeeld in lamellen. Door het draaien van de band vervormt het rubber, waardoor deze lamellen open komen te staan en daardoor beter in de sneeuw grijpen. Hierdoor ontstaat er betere grip in de sneeuw. De ‘grote’ dichte stukken van een zomerband blijven hier bovenop liggen en dit verhoogt de kans op glijden.

Het andere verschil is de samenstelling van het rubber. Als het koud is wordt rubber hard, als het warm is zacht. Bij een winterband liggen de ideale omstandigheden in een lager temperatuurgebied. Dit betekent dat het rubber van een winterband zachter is bij lagere temperaturen. Hard rubber glijdt makkelijker over een oppervlak dan zacht rubber. Daarom worden winterbanden geadviseerd bij lagere buitentemperaturen. Ons advies is bij een maximale buitentemperatuur van 7 graden over te stappen op winterbanden.

Een vierseizoenenband is daarom altijd een concessie. Beter dan een zomerband in de winter en beter dan een winterband in de zomer. Grote voordeel hiervan is minder kosten als twee verschillende sets banden. Argumenten om wel of niet voor winterbanden te kiezen zijn er echter voldoende. De keuze blijft uiteraard altijd aan u als klant. Tuurlijk is het mogelijk om met u winterbanden te rijden in de zomer en zomerbanden in de winter. Maar in beide gevallen geldt dat de juiste band voor het juiste seizoen een veiliger resultaat oplevert.

Sneeuwkettingen zijn in Nederland niet toegestaan!

Te allen tijde moet u uitkijken in het verkeer en u aanpassen aan de omstandigheden. Banden zijn alleen hulpmiddelen. Ze hebben allemaal hun grens.

Waarom kiezen voor Tettero's Autobedrijf?

  • Klantvriendelijk
  • Vakkundig
  • Duidelijke prijzen
  • Wij zorgen voor een glimlach
  • U vraagt het wij doen het

Neem Contact op
070 406 1414